Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕΤ’ΕΜΠΟΔΙΩΝ


ΔΕΙΠΝΟ ΜΕΤ’ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Το αποψινο δειπνο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Είτε θα αποφασιστεί συνέχιση και καταληξη των συνομιλιών με χρονοδιάγραμμα, είτε θα επισημοποιηθεί το αδιέξοδο και θα ακολουθησει ο καθένας τον δρόμο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠτΔ δήλωσε πρόσφατα σε στενο κύκλο ότι δηλώνει ότι μένει προσηλωμένος στη γραμμή της λύσης. Και δηλώνει καθημερνώς ότι είναι έτοιμος να ξαναξεκινησει το τις συνομιλίες ανα πάσα στιγμή.

Ο Τ/Κ ηγέτης και αυτός δηλώνει έτοιμος για επανεκκινησει των συνομιλιών. Το πρόβλημα είναι ότι ζητα εκ των προτέρων διευθέτηση για συνδιαχηρηση του Φ.Α. είτε ξεκινήσουν συνομιλίες, είτε όχι.

Τέτοια προϋπόθεση δεν υπάρχει περίπτωση να την δεκτει ο ΠτΔ. Όχι μόνον επειδή είναι παραλογη, άλλα και για το ότι αυτή η διευθέτηση υπάρχει ήδη στη συμφωνία για την εκμεταλλευση των φυσικων πορων του Ομοσπονδιακού κράτους μετά τη λύση. Όποτε είναι παραλογο οι Τ/Κ  να ζητούν ξεχωριστή διευθέτηση για αυτό το θέμα αφού σε περίπτωση λύσης είναι κατοχυρωμένοι.

Αν ο Μουσταφά βαλει νερό στο κρασί του, τότε πιθανόν να ανακοινωθεί επανέναρξη των συνομιλιών σύντομα. Αν επιδοθούν και οι δυο σε αλληλοκατηγοριες και διαξιφισμούς , τότε το παιχνιδι τελειωνει αποψε.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανευσει η λογική.