Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η Γενεύη στη ζωη μας


(Το παρον γραφτηκε στις 8/7/2011)

Η Γενεύη στη ζωη μας

Στα πλαίσια των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού , πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γενεύης στις 7-7-2011 για να προσπαθήσουν τα ΗΕ να πιέσουν τις δυο πλευρές να προχωρήσουν πιο έντονα προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης. Διαφάνηκε από πριν ότι αυτή τη φορά ο ΓΓ και οι βοηθοί του των ΗΕ, δεν θα κάθονταν να ακούσουν τις φτηνές δικαιολογίες που θα έφερνε η πλευρά μας , ούτε θα ανέχονταν την αδιάλλακτη τούρκικη συμπεριφορά. Ήταν διαθετημένοι να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να προωθηθεί η επίτευξη συμφωνίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Φυσικά όλοι αυτοί οι διεθνείς συνωμότες λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο . Στη Κύπρο έχουμε το μάτια μας ανοικτά και τις κεραίες μας ψηλά, και την όσφρησή  μας καθαρή, και έτσι συνομωσίες τις μυριζόμαστε από 10,000 μίλια μακριά!!!  Έτσι οι προστάτες του λαού αποφάσισαν να μας ενημερώσουν και να μας εξηγήσουν τι σημαίνει «Η Γενεύη στη Ζωή μας». Για αυτό στις 5-7-2011 μεταδόθηκε από τι ΡΙΚ1 ,στο πλαίσιο  της  σειράς  «Ανοικτοί Φάκελοι», του Κώστα  Γενάρη,  το πρόγραμμα           « Η Γενεύη στη ζωή μας» .
Όταν ήμουν μικρός, και έπαιζα μέσα στα χωράφια στο χωριό μου την Λύση,  άκουγα που έλεγε ο κόσμος  , δείχνοντας  προς τα ανατολικά: « Μικρέ μου μην πάεις   από ‘κει!!! Προς τα εκεί είναι η Σίντα !!! Έχει Τούρκους και θα σε σκοτώσουν!!»                ( είχε προηγηθεί παλιά , η δολοφονία δυο γέρων χωριανών μας από τους Τ/Κ της Σίντας). Έτσι στο μυαλό μου χαράκτικε βαθειά το μήνυμα ότι: Σίντα = Κίνδυνος. Όποτε άκουγα τη λέξη «Σίντα», έτρεμα!
Τώρα, ακούγοντας τη λέξη «Γενεύη» , ο μέσος Ε/Κ τι σκέφτετε?  Στο μυαλό του μέσου Ε/Κύπριου , η λέξη «Γενεύη» σημαίνει «καταστροφή, θάνατος, ατίμωση». Ακούγοντας τη λέξη «Γενεύη»,  αμέσως έρχονται στο μυαλό μας και άλλα απαίσια ονόματα και φράσεις :  Γκιουνές, Κίσσιντζερ, «Η Κύπρος είναι μακριά», Ετζεβίτ, «Η Αισέ να πάει διακοπές», γραμμή Αττίλα. Αυτές είναι οι μνήμες  της λέξης «Γενεύη», και μόνο φόβο, τρόμο, απογοήτευση και δάκρυα στα μάτια, φέρνουν.
Έτσι φρόντισε το ΡΙΚ να μας θυμίσει τι σημαίνει «Γενεύη» . Μήπως και σχηματίσει κάποιος θετική εντύπωση ότι πάμε για επίλυση του Κυπριακού. Ότι γίνει στη Γενεύη θα είναι κακό. Το έδειξαν οι προηγούμενες διασκέψεις της Γενεύης. Αποκλείεται να βγει κάτι καλό από την Γενεύη. Να ακούγετε τη λέξη «Γενεύη» και να τρέχετε μακριά! Όπως τα σκυλιά του Παυλώφ.
Ήδη ο φόβος για τη Γενεύη άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Από το πρωί βγαίνουν στα ράδια όλοι οι ειδικοί και μη, και σκίζουν το … λαιμό τους , και φωνάζουν υστερικά εναντίων τυχόν χρονοδιαγραμμάτων , εναντίων των συνωμοτικών  ΗΕ και εναντίων οποιασδήποτε τυχόν συμφωνίας πάει να γίνει.
Το κάλεσμα του ΓΓ για ενημέρωση του λαού άρχισε… από την ανάποδη!!! Θα ακούουμε « Γενεύη» και θα τρέχουμε. Θα μας λεν «αποφάσεις των ΗΕ» και θα μας βάζουν νέφτι στον κώλο. Θα ακούουμε «ΓΓ των ΗΕ» και θα κρυβόμαστε στα προχώματα. Έτσι θα είναι η ενημέρωση που πάει να γίνει…


Λεμεσός 8/7/2011  
                                                                     
Ανδρέας Σουτζιής ,         Ηλεκτρονικός 

e-mail: andreas@androselectronics.com.cy                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου