Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

«ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ»


«ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ»

Μεχρι και τις τελευταιες συνομιλιες στην Ελβετια , ο "απορριπτικος χωρος" καθως και οι φανατικοι ηταν μαζεμενοι μεσ'τα πετσιά τους.
Αμηχανοι, προβληματισμενοι περιμεναν και αυτοι οτι θα φθαναμε σε λυση και δεν εκδηλωνονταν αφοι συσσωμη η κοινη γνωμη περιμενε οτι θα φθαναμε επιτελους σε λυση και θα ζουσαμε πλεον σε μια κανονικη χωρα στην οποια ολοι αυτοι δεν θα ειχα να παιξουν κανενα ρολο.


Με την καταρευση των συνομιλιων ολοι αυτοι ξεσαλωσαν. Πηραν τα πανω τους , και αυτοπροσδιοριστηκαν "σωτηρες του τοπου" .
Με εκστρατιες στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ φροντισαν να σκοτωσουν την οποιανδηποτε προοπτικη και ελπιδα για λυση . Σε αυτον τον "αγωνα' τους ειχαν πολυτιμους συμμαχους τους αντιστοιχους φανατικούς διχοτομιστες  της άλλης πλευράς οι οποίοι θέλουν και αυτοί την διχοτόμηση.
Τα διαφορά γεγονοτα του τελευταιου καιρου τους βοήθησαν σε αυτές τους τις προσπάθειες και ξεθαρεψαν.

Πλέον μεγάλη μερίδα τους διακυρυτει ανοικτα υπέρ της διχοτόμησης και των δυο «Εθνικά Αμιγώς  κρατων».
Οι πλέον φανατικοι από αυτούς οι ΕΛΑΜιτες δηλαδή «αυτοανακυρυχθηκαν» σε «σωτήρες της πατριδας». Και σε κάθε ευκαιρία βγαίνουν στους δρόμους, αφοβα πλέον και με επαρση και παρελαύνουν μαυροντυμενοι φυσικά με κρανη και ροπαλα.

Δυστυχώς πάμε ολοταχως προς τα πίσω. Οι νέοι ‘ταγματασφαλιτες» που ξεκίνησαν και κάνουν την εμφανιση τους αυξανονται και πληθυνονται ιδίως με την προσθηκη νεαρων που γοητευονται από τα ωραία λόγια που τους πασάρουν. 

Που καταντήσαμε πλέον . Οι νοσταλγοι του Φασισμου και του Ναζισμου, οι υμνητες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να αυτοαποκαλουνται «Προστάτες της Δημοκρατίας» .

 Ας μην εφησυχαζομαστε και ας μην νομίζουμε ότι όλα αυτά τα φαινομενα είναι παροδικα. Κάπως έτσι ξεκινησε και η «
Hitler Youth», τα SS, τα Ταγματα Ασφαλείας , η Κου Κλουξ Κλαν και τοσοι άλλοι.
Ας φερουμε το νου μας. Ιδίως η «υπευθυνη ηγεσία» του τόπου διότι «Οποίος σπερνει ανεμους, θεριζει θυελλες».