Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τα χρέη του κόσμου προς το ταμειο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η κυβέρνηση , σε μια προσπάθεια να εισπραξει τα καθυστερημενα, αποφάσισε να κάνει ευκολιες πληρωμής προς όσους έχουν καθυστερημένες εισφορες. Αυτό θα ήταν μια αρκετα καλή βοήθεια προς όσους δυσκολεύονται να πληρωσουν. 

Και ακούω σήμερα στα ράδια  αρκετο κόσμο , αλλά και δημοσιογραφους , να διαμαρτύρονται και να θυμώνουν για το ότι αποφασιστήκαν αυτές οι ευκολιες. Το συλλογιστικό είναι ότι , όσοι καθυστερουν ήδη, θα αποθρασυνθούν περισσότερο και θα μεγαλωσει παραπάνω το χρέος προς τις Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και θα πολλύνουν τα καθυστερημενα.
Πρώτα πρώτα , η αλωση του ταμειου Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε από τις εκαστοτε κυβερνησεις οι οποίες βρήκα φυλαγμενα εκεί ζεστα cash και δανείζονταν ασυστολα , με αποτέλεσμα τώρα να μην υπάρχει καθόλου ρευστότητα. 4-5 δισεκατομυρια αρπαξαν από εκεί αυθαίρετα οι διάφορες «εξυπνες» κυβερνησεις. Αυτός είναι ο λογος που η ρευστοτητα του ταμειου Κοινωνικών Ασφαλίσεων έπεσε στο μηδεν.

Όσο για αυτούς που σκιζονται και διαμαρτύρονται ότι κακως αποφασισε η κυβέρνηση να κάνει ευκολιες πληρωμής, και αντιθετα επρεπε να γίνουν ακόμα ποιο αυστηρα τα πράγματα για τους χρωστουντες, ένα πραμα τους λέω:
«Να μην σας τυχει να έρθει η αστυνομία έξω από την πορτα σας για να σας συλλαβει για καθυστερημένες εισφορες, και εσείς να μην έχετε μία. Όχι μόνο για να πληρωσετε τα καθυστερημενα άλλα ούτε και για το φαι των μωρων σας.
Να μην σας τυχει να έρθει η αστυνομία να σας συλλαβει Σαββατο ημερα, να μην δέχονται επιταγες για την εξοφληση, να είναι κλειστες οι τραπεζες και να σε αναγκαζουν να περασεις το ΣαββατοΚυριακο υπό κρατηση….»

Να μην σας τυχει, βολεμενοι….

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός
Λεμεσός  13/4/2016