Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Εργατοπατέρας Δημήτρης Χριστόφιας


Ο Εργατοπατέρας Δημήτρης Χριστόφιας

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής διάσκεψης που έδωσε ο πρόεδρος για την εσωτερική διακυβέρνηση. Ο κύριος λόγος που τον παρακολούθησα φυσικά ήταν για να διασκεδάσω με τις ατάκες και τα μαργαριτάρια που σίγουρα θα έριχνε κατά τη διάρκεια των ερωταπαντησεων. Ευτυχώς δεν διαψεύστηκα. Αυτός είσαι κύριε πρόεδρε . Θα μείνεις στην ιστορία για τις ατάκες σου, κυρίως όμως για τα εγγλέζικα σου. Το Μαρί θα ξεχαστεί, τα χαλιά της οικονομίας θα ξεπεραστούν , το Κυπριακό θα συνεχίσει να βαλτώνει , αλλά εσύ δεν θα ξεχαστείς ποτέ. Όπως λεμέ «Ο Μακάριος Ζει και μας Καθοδηγεί»;  Έτσι θα λεμέ και για σένα: «you are not a bastard»! και «we will put you in the vitrin», θα λεμέ και θα φυρνούμαστε  στα γέλια.
Αστεία – αστεία όμως ας δούμε και τα σοβαρά. Σε όλη τη διάρκεια της διάσκεψης είδαμε  καθαρά πλέον τη φιλοσοφία που  διακρίνει το πρόεδρο και το κόμμα του. Μην του πείτε για επιχειρηματίες , επιχειρήσεις, ιδιωτική πρωτοβουλία , κέρδος, αυτοεργοδοτουμενους, διότι βγάζει σπυράκια. Παθαίνει αναφυλαξία και μπορεί να αρρωστήσει… Ο άνθρωπος έχει εμπάθεια με την ανάπτυξη και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ακούει για επιχειρήσεις και αρρωστά!  Θεώρει ότι όλοι οι επιχηριματιες ζουν εις βάρος των εργαζομένων, είναι όλοι φοροφυγάδες και πρέπει να πληρώσουν μονό αυτοί για τα σπασμένα. Η έγνοια του είναι αυτοί οι καημένοι εργάτες που εργάζονται σκληρά μέσα στο λάλλαρο. Για αυτό τους διαβεβαίωσε πολλάκις ότι δεν πρέπει να ανησυχούν  διότι θα προστατέψει ο ίδιος , με κάθε τρόπο, τα εισοδήματα και τους μισθούς τους.
Ο άνθρωπος ζει στο κόσμο του. Ακόμα δεν το κατάλαβε ότι είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Ακόμα νομίζει ότι είναι συνδικαλιστής της ΠΕΟ και η μοναδική του ευθύνη είναι τα εισοδήματα των υπαλλήλων. Ζει και σκέφτεται σε μιαν άλλη διάσταση. «Εγώ είμαι το κράτος» , όπως πολύ εύστοχα έγραψε προχθές ο «Πολίτης». Έδιωξε τον ένα υπουργό οικονομικών, ο άλλος «πόνεσε» το πόδι του, και ο τρίτος αφού τον «άδειασε», πολύ φοβούμαι ότι σύντομα θα του φύγει και αυτός . Προσπάθησαν οι άνθρωποι να διορθώσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν τα οικονομικά. Ζήτησαν όλοι να γίνει ένα κρατικό καζίνο, τουλάχιστο να το φορολογούν και να έχει έσοδα το κράτος. «ΟΧΙ» λέει ο Λουδοβίκος ο 16ος. Υπάρχει συνεδριακή απόφαση του κόμματος που το απαγορεύει. Και ας γέμισαν οι γειτονίες με καζίνα. Και ας κλείνουν οι επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη,  και ας  βλαστούν στοιχηματζήδικα στη θέση τους. Και ας πριμοδοτούμε το κατακτητή  στα καζίνα του ψευδοκράτους. Δεν πειράζει. Όλα αυτά δεν τα απαγορεύει η συνεδριακή απόφαση του κόμματος.
Ο άνθρωπος έχει ψύχωση. Θέλει να μας δει ΟΛΟΥΣ φτωχούς. Θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Αυτό που υποσχέθηκε στο μακαρίτη τον Εζεκία Παπαϊωάννου όταν αυτός  του έδινε το δακτυλίδι της διαδοχής. Θέλει να κάμει τη Κύπρο κομμουνιστική χώρα . Και επειδή δεν μπορεί να αλλάξει το πολίτευμά της, θα μας κάμει την οικονομία μας κομμουνιστική. Ετοιμαστείτε. Όπου και να’ναι  θα πέρνουμε τρόφιμα και καύσιμα με το δελτίο. Και αν πετύχει το πείραμα, με ένα καλτσόν η με ένα τζήν θα βρίσκουμε και γυναικά.

Λεμεσός   4/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου