Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το Κόμμα Υπεράνω Πάντων


Το Κόμμα Υπεράνω  Πάντων

Σηκώνω τη πένα να γράψω ( το πληκτρολόγιο δηλαδή ), και δεν μου έρχεται τίποτε. Έξω ο κόσμος προβληματίζεται και ασχολείται μόνο με την οικονομική κρίση. Θα μας πάρει και εμάς μαζί του το τσουνάμι που διατρέχει την Ελλάδα ή είμαστε σε ψηλά χώματα και θα γλυτώσουμε; Η άλλη μας έγνοια φυσικά είναι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Θα τα καταφέρει άραγε ο Λιλλίκας να περάσει στο δεύτερο γύρο ή θα τον τραγανίσει και αυτόν ο Αναστασιάδης;
 Πάω να γράψω για το Κυπριακό, για Λύση, Απελευθέρωση , Επιστροφή , και σταματώ. Αισθάνομαι γραφικός .  Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτά. Μετά τη δήλωση του πρόεδρου Χριστόφια ότι η Λύση είναι πολύ μακριά ακόμα, κοπήκαν τα γόνατα μου. Έλπιζα, στο βάθος του μυαλού μου , ότι κάτι θα γινόταν. Ότι κάπου , κάποτε,  κάποιοι κάνουν μυστικές συνομιλίες και συμφωνίες και οπού να’ναι θα μας παρουσίαζαν το προσχέδιο της λύσης . Δυστυχώς πλανηθήκαμε πλάνη οικτρά!!! Ούτε μυστικοσχέδια υπάρχουν, αλλά ούτε και οι όσες συνομιλίες έγιναν μέχρι  τώρα έφεραν αποτέλεσμα. Απλώς ήταν μια κοροϊδία, ένα ροκάνισμα του χρόνου από τον πρόεδρο Χριστόφια, για να μας κράτα απασχολημένους και ήσυχους να μην τον ενοχλούμε, για να εφαρμόσει έτσι τη μυστική ατζέντα που είχε στο μυαλό του.
Γίνεται πλέον φανερό ότι η ατζέντα του πρόεδρου Χριστόφια ήταν μια και μοναδική. Και ξεκίνα από πολύ παλιά. Πολύ πριν από τον καιρό του. Την ίδια ατζέντα ακολουθούν όλοι οι ηγέτες του ΑΚΕΛ, από πολύ παλιά. Δηλαδή προσκολλώνται και υποστηρίζουν τους εκάστοτε κυβερνώντες μονό και μονό για να βολέψουν τους οπαδούς τους κάπου στη κυβερνητική μηχανή. Από το καιρό του μακαρίτη του Παπαϊωάννου, που υποστήριζε το Μακάριο δήθεν για πατριωτικούς λόγους. Μετά μας έμπηξαν τον ανεκδιήγητο Σπύρο του «Πατριωτικού Μετώπου» και του «Μίνιμουμ Προγράμματος» . Χα,χα,χα… Γελάει και ο κάθε πικραμένος. Μετά κατάφεραν και ανέβασαν  το Βασιλείου στην εξουσία, αλλά αυτός πιο έξυπνος , βόλευε όλα τα κόμματα. Και βγήκε και περισσότερο καπιταλιστής από ότι έπρεπε. Έχασαν το παιχνίδι με την άνοδο του Γλαυκού Κληρίδη στην εξουσία για 10 χρόνια.
Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και 10 χρόνια προετοιμασιών απέδωσαν . Υποστήριξαν και ανέβασαν στην εξουσία τον πιο σκληροπυρηνικό, το πιο ξεροκέφαλο οπαδό της «καθαρής λύσης», (ούτε ομοσπονδία , ούτε διαμοιρασμό της εξουσίας – επιστροφή στο 1964), εμπνευστή του σχεδίου «Ακρίτας», («…αν τολμήσει η Τουρκία να επιτεθεί, θα εξολοθρεύσουμε όλους τους Τ/Κ σε 48 ώρες…), Τάσσο Παπαδόπουλο. Μάλιστα φίλοι μου. Αυτοί οι επαναπροσεγγιστές, οι αδελφοί των Τ/Κ, οι οπαδοί της λύσης , εκκοτσιανιάσαν μας τον μεγαλύτερο απορριπτικό   της λύσης. Για να τσιμεντώσουν δήθεν το ναι. Και βεβαία. Ναι . Κάτι ετσιμεντώθηκε . Η πλήρης διχοτόμηση. Και του εδάφους, και του λαού . αλλά και μέσα στα μυαλά μας. Και αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης , δεν είναι άλλος από το πρόεδρο Χριστόφια. Πρόδωσε όλα του τα πιστεύω, πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων όλες τις προσυμφωνείες που έκαμε με τον σύντροφο Ταλάτ, έφτυσε στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός (και Ε/Κ και Τ/Κ), μονό για ένα πράγμα. Μονό και μονό για να τακτοποιήσει όσους περισσότερους οπαδούς και στελέχη του ΑΚΕΛ μπορούσε , στον κυβερνητικό μηχανισμό και σε άλλες θέσεις.
Έτσι είναι αυτοί που βρίσκονται στις ηγετικές θέσεις του ΑΚΕΛ. Από το καιρό που είναι μικροί και συμμετάσχουν στα Ακτίβ της ΕΔΟΝ , τους κάνουν πλύση εγκέφαλου. Πάνω από όλα είναι το Κόμμα!!! Υπεράνω πατρίδας , υπεράνω πιστεύω, υπεράνω οικογενείας , υπεράνω φίλων. Έτσι μόλις πλησιάσουν η κατακτήσουν της εξουσία, αναλώνονται στο να εξυπηρετήσουν αυτό το κομματικό συμφέρον. Στο διάβολο και τα αδέλφια μας, στ’αναθεμα και η επαναπροσέγγιση, ας ξεχάσουμε τη Λύση. Πάνω απ’όλα το ΑΚΕΛ. Χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες .
Λεμεσός  3/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου