Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

#UNITECYPRUSNOW

#UNITECYPRUSNOW

Από το τίποτε ξεκινησε η πρωτοβουλία #UniteCyprusNow. Μια παρέα απλων συνηθισμενων ανθρώπων Ε/Κ και Τ/Κ, αποφασισαν να κάμουν καρκασιαλλίκκι για να δείξουν στον κόσμο και στους πολιτικούς ότι δεν συμβιβαζονται ούτε αποδεχονται τη διχοτόμηση , τη στασιμοτητα και το περιπαιξιμο.

Έτσι ξεκίνησαν την Τεταρτη 24 Μάιου και μαζευτικαν στην Νεκρή Ζώνη της οδού Λήδρας κατά το βραδακι. Καμιά 30ρια , 35ρια ήταν όλοι κι’όλοι. Έκαμαν φασαρια , φωναξαν τα συνθήματα τους υπέρ της επανένωσης και πήγαν σπίτι τους. Με μια συμφωνία όμως. Με τη δεσμευση την άλλη νύκτα να ήταν πάλι εκεί και να φέρει ο καθένας και από ένα επιπλεον άτομο.

Έτσι ξεκινησε και συνεχίζεται το κινημα που τώρα ονομαστικε #UniteCyprusNow. Με τον κόσμο να αυξανεται και να  μαζευεται κάθε βράδυ εδώ στην οδό Λήδρας και να φωναζει και να διαμαρτύρεται ότι δεν αποδέχεται τη διχοτόμηση και να απαιτεί την άμεση λύση του Κυπριακού και την Επανένωση.

Κάποτε επισκεπτονται τον χώρο και πολιτικοί. Ο Γιώργος Βασιλιου, η Αντρουλλα Βασιλιου, ο Μιχαλης Παπαπετρου o Asim Akansoy, ο Άντρος Κυπριανού, ο Τακης Χ’Δημητριου,  ο Νέστορας Νέστορος, η  Gülden Plümer Kücük, ο Νίκος Τορναρίτης, είναι μερικοί που μπορώ να θυμηθω τώρα.

Το σημαντικό όμως είναι ένα: Κάθε βράδυ, ανελλιπώς για ένα μήνα σχεδόν τώρα θα μαζευτούν εκεί. Θα φωναξουν , θα σφυριξουν , θα τραγουδήσουν, θα κάνουν Ανθρωπινη Αλυσιδα. Θα λυσουν αυτοί οι άνθρωποι το Κυπριακό? Θα αναγκάσουν την Τουρκία να αποσυρει τα στρατεύματα της? Όχι βέβαια. Άλλα θα δειξουν στον κόσμο, στους πολιτικούς, στους δυο ηγέτες τέλος παντων, ότι δεν εφυσυχαζομαστε . Ότι κουραστήκαμε να μας κοροϊδεύουν. Ότι θέλουμε να τελειώνουμε επιτέλους με την αβεβαιότητα και την στασιμότητα. Ότι θέλουμε ένα ελπιδοφορο μέλλον για τα παιδιά μας. Και ότι θέλουμε να ζήσουμε επιτέλους σε μια κανονικη χώρα χωρίς στρατους κατοχής και οδοφράγματα.

Και οπως φαίνεται γίνεται καλή δουλειά εκεί. Τελικά τα ΜΜΕ , που στην αρχή αγνοούσαν πλήρως την εκδήλωση, πήραν είδηση ότι «εκεί στη Λήδρας κάτι γίνεται». Και καλύπτουν τουλάχιστον τις εκδηλώσεις του Σαββάτου αρκετά καλά. Στα Τ/Κ ΜΜΕ γίνεται χαμος! Με ολοσελιδα και δισελιδα αφιερωματα στις μεγαλυτερες Τ/Κ εφημερίδες και ειδησιογραφικη καληψη σε πολλά Τ/Κ καναλια. Φυσικά τα περισσότερα  Ε/Κ ΜΜΕ δίνουν μικρή καλυψη, άλλα ας είναι. Κάποιοι Ε/Κ «δημοσιογράφοι» το μόνο που βρήκαν να κάνουν ήταν να λοιδορήσουν και να κοροιδεψουν τον κόσμο που πάει εκεί. Και ο γνωστός «σκιτσογραφος» , βρήκε την ευκαιρία να χυσει το δηλητήριο του και να περιγελασει την εκδήλωση. Δικαίωμά τους . Και η αρνητικη διαφήμιση, πάλι διαφήμιση είναι.

Η  εκδήλωση που γίνεται κάθε βράδυ εκεί στη Λήδρας θα συνεχίσει να γίνεται, κάθε βράδυ μέχρι να ερθουν τα χαρμόσυνα νέα από την Γενεύη της Ελβετιας. Όσον και να την πολεμουν οι διάφοροι «ακροενδιαμεσοι» . Όσον και να κοροϊδεύουν οι διάφοροι χυδαίοι σκιτσογράφοι.


Διότι, οπως είπε κάποτε ο Μαχατμα Γκαντι:

 «
Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά κερδίζεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου