Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Εδώ και εβδομάδες βομβαρδιζόμαστε από διάφορους ισχυρισμούς και θεωρίες ,όσον αφορά τη πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών προερχόμενες από τον χώρο του απορριπτικού μετώπου. Οι κύριοι εκπρόσωποι του απορριπτικού χώρου, με προεξάρχοντα τον Νικόλα Παπαδόπουλο , φωνασκούν καθημερνώς για διάφορα επί μέρους θέματα, πολλά από αυτά ανούσια.  Προσπαθούν να επηρεάσουν με αυτό τον τρόπο τον κόσμο που ανησυχεί και να τον στρέψουν έτσι ούτος ώστε να διάκειται αρνητικά ως προς την επιδιωκόμενη λύση .

Ξεκίνησαν παλιά και διαμαρτύρονταν ότι πάμε στις συνομιλίες με «ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα». Σαν να και είναι ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα το γεγονός  ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ του ΠτΔ και του Τ/Κ ηγέτη εδώ και 20 μήνες. Σαν να και είναι «ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα»  το γεγονός ότι περιμένουμε εδώ και 43 χρόνια να ξημερώσει μια άσπρη μέρα. Και στο κάτω κάτω ο κόσμος θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Το γρηγορότερο , το καλύτερο.

Μετά ανησυχούσαν γιατί να γίνουν συνομιλίες εκτός Κύπρου. Διαμαρτύρονταν γιατί να πάνε οι συνομιλητές στη Γενεύη. Σαν να και έχει σημασία που θα γίνουν οι συνομιλίες. Ανάδειξαν την μετάβαση στο εξωτερικό σε μέγα θέμα και διαμαρτύρονταν μέρες και νύκτες για αυτό.  Ένα από τα πιο επουσιώδη θέματα το ανέδειξαν σε σημαντικότατο για να έχουν αφορμή να φωνάζουν.

Βρήκαν ύστερα την καραμέλα της «συνέχισης της ΚΔ» και την αναμασούν ακατάπαυστα. Ξέρουν ότι οι Ε/Κ είναι πολύ ευαίσθητοι στο θέμα της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και νόμισαν ότι διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αραδιάζοντας ένα σωρό ψέματα με τη σέσουλα θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος . Ένα σωρό νομικοί, πολιτικοί, και ειδικοί, έβγαλαν γνωματεύσεις και δηλώνουν μέρα νύκτα ότι η Ομοσπονδιακή Κύπρος θα είναι συνέχεα της ΚΔ. Άλλα και η κοινή λογική αυτό λέει. Τη θέση της ΚΔ στους διάφορους οργανισμούς θα την πάρει η Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία. Άλλα ποιος έχασε την κοινή λογική και θα την βρουν αυτοί. «Ατού ο Γαβρίλης». Μέρα νύκτα ο Νικόλας επιμένει: «Θα καταργηθεί η ΚΔ». Κάποιος να τον σκουντήσει λίγο για να ξεκολλήσει ο δίσκος.

Βρήκαν τώρα ένα νέο φρούτο για να μας πασάρουν . Αν θα είναι Πενταμερής , Εξαμερής ή Πολυμερής η Διεθνής Διάσκεψη που θα συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων. Μα, αφού εκεί θα είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Διάσκεψη σίγουρα θα είναι Πολυμερής. Πάνω από 5 μέρη σίγουρα. Άλλα αυτό είναι η έγνοια μας τώρα; Πόσα μέρη θα έχει η διάσκεψη; Όσα θέλει ας είναι . Το σημαντικό είναι να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όλα αυτά τα ανούσια και τα επουσιώδη, μας τα σερβίρουν καθημερνώς από τα ΜΜΕ και προσπαθούν απεγνωσμένα να μας εκφοβίσουν.  Ο κόσμος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους. Το μέγιστο και σημαντικότερα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί , είναι πως και αν θα καταλήξουν οι συνομιλίες σε συμφωνία. Και τι είδους συμφωνία θα είναι αυτή. Αν θα είναι βιώσιμη και λειτουργική.
Αυτό πρέπει να βλέπει ο κόσμος, την ουσία του πράγματος, και μόνο για αυτό πρέπει να ανησυχεί και όχι για τα πυροτεχνήματα που ρίχνει ο κάθε αποτυχημένος για να του δώσουμε σημασία.

Άλλα το είπαμε και το γράψαμε πολλές φόρες. Η έγνοια τους όλων αυτών είναι να μην φτάσουμε σε λύση. Διότι αν τα καταφέρουμε όλοι αυτοί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και θα πάνε σπίτι τους. Αυτό προσπαθούν να εμποδίσουν . Και θα  μείνουν χωρίς δουλειά.

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου