Τρίτη 4 Μαΐου 2021

YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYE'YE GİDİYORUZ *

 

YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYE'YE GİDİYORUZ *

Μετά και την αποτυχία της 5μερους διάσκεψης στη Γενεύη, έχουν εξανεμιστεί πλέον οι ελπίδες για μια διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.


Η Τουρκία πήγε στη διάσκεψη με σκληρές θέσεις τις οποίες όμως διατύπωνε και διακήρυττε εδώ και καιρό.

Στην πραγματικότητα η Τουρκία εφαρμόζει αυτή τη στιγμή το Plan «Β» της. Ένα πλάνο που είχε ήδη έτοιμο για να το εφαρμόσει αμέσως μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Γκραν Μοντάνα.

Και δυστυχώς για εμάς αυτό το πλάνο δεν προνοεί τίποτε άλλο από την σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων περιοχών στην Τουρκία.

Η Τουρκία ξέρει ότι δεν είναι υπερδύναμη όπως τη Ρωσία που ενσωμάτωσε την Κριμαία εν μια νυκτί. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο στο άψε σβήσε για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανόμενης της δυναμικής αντίδρασης των Τ/Κ που δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Για αυτό ξεκίνησε εδώ και καιρό να εφαρμόζει την γνωστή και αγαπημένη της τακτική του «σαλαμιού».  Ένα πράγμα κάθε φορά.

Έτσι εδώ και καιρό, η Τουρκία ξεκίνησε τη διαδικασία για εναρμόνιση των θεσμών της «ΤΔΒΚ» με αυτούς της Τουρκίας.  Μια διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά το 1974, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Με την υιοθέτηση της Τουρκικής Λίρας ως νομίσματος, την Ταχυδρομική ( Mersin 10 ) και τηλεφωνική ( 0090-) σύνδεση , την κατασκευή του αγωγού νερού από το Αναμούρ στα Πάναγρα και την πρόσφατη εξαγγελία κατασκευής ηλεκτρικού καλωδίου οι κατεχόμενες περιοχές «δένονται» οργανικά με την Τουρκία.

Το όνειρο του Ερτογάν είναι φυσικά να κάνει τους Τ/Κ καλούς Μωαμεθανούς για αυτό γέμισε την κατεχομένη Κύπρο με τζαμιά και έστειλε δεκάδες ιμάμηδες για να προσηλυτίσουν τους νέους. Το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν και η απαίτηση του να διδάσκεται το κοράνι και να ακούεται η πρωινή προσευχή στα σχολεία. Κάπου εδώ συνάντησε την σφοδρή αντίσταση των Τ/Κ οι οποίοι είναι μια κοσμική κοινωνία, δεν ασχολούνται με τη θρησκεία, και οι πλείστοι είναι άθεοι.

Οι Τ/Κ βγήκαν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για αυτή την προσπάθεια . Το «Ανώτατο Δικαστήριο» εμπόδισε την διδασκαλία του κορανίου στα σχολεία προκαλώντας τη μήνη του Ερτογάν ο οποίος τους απείλησε ότι «..στο τέλος του μήνα δεν θα πληρωθούν ούτε οι μισθοί στο «δημόσιο τομέα» ούτε οι συντάξεις.

Όσο καιρό βρισκόταν ο Ακιντζιή στη εξουσία, αντιδρούσε και εμπόδιζε αυτές τις προσπάθειες του Ερτογάν σε σημείο που διατυπώθηκαν  απειλές για τη ζωή του.

Με την εκλογή του Κατάρ όμως στην ηγεσία  των Τ/Κ, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος στον Ερτογάν για να εφαρμόσει το σχέδιο ενσωμάτωσης. Ο Tατάρ δεν είναι παρά ένα πιόνι της Τουρκίας . Ένας ιδανικός «Yes man». Ούτε ο Έρογλου ούτε καν ο Ντενκτάς δεν ήταν τόσο πειθήνια όργανα της Τουρκίας όπως αυτός. Έτσι αμέσως μετά την εκλογή του τα πράγματα επιταχυνθήκαν . Το άνοιγμα την περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου είναι μόνον η αρχή.

Μετά και την αποτυχία της τελευταίας προσπάθειας των ΗΕ, οι ενέργειες για την μετατροπή των κατεχομένων σε επαρχία της Τουρκίας θα εντατικοποιηθούν. Σύντομα η περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου θα επιδιορθωθεί και θα ανοίξει . Θα μεταφερθούν στην Κύπρο νέες στρατιές εποίκων για να κατοικίσουν. Θα «πολιτογραφηθούν» εκατοντάδες νέοι έποικοι. Και μια καλή πρωία θα κληθούν οι κάτοικοι της «ΤΔΒΚ» να ψηφίσουν αν θέλουν ενσωμάτωση με την Τουρκία . Και όλοι ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Μια νέα Αλεξανδρέττα θα γίνει πραγματικότητα.

Και όσο και αν προσπαθήσουν οι Τ/Κ , όσες φορές και αν βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν , δυστυχώς δεν θα καταφέρουν τίποτα. Ο «πρόεδρος» τους είναι πλέον πειθήνιο όργανο της Τουρκίας και θα κάνει ότι του λέει ο Ερτογάν .

Το τραγικό είναι ότι όλα αυτά που διαδραματίζονται 100 μέτρα μακριά μας δεν τα δείχνουν τα Ε/Κ ΜΜΕ.  Ο μέσος Ε/Κ δεν έχει ιδέα τι γίνεται «απ’εκεί» . Ο μέσος Ε/Κ δεν ξέρει και δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο τραγικά θα γίνουν τα πράγματα και για εμάς.

Με την σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων μεγάλη μερίδα Τ/Κ θα μεταναστεύσουν στην Αγγλία και στην Αυστραλία. Άλλη μεγάλη μερίδα, ιδίως όσοι έχουν περιουσίες «απ’εδώ» θα έρθει στις Ελεύθερες περιοχές. Και θα διεκδικήσουν αυτές τις περιουσίες . Και η Κ.Δ. σαν κράτος δικαίου που είναι, άλλους θα τους τις αποδώσει και άλλους θα τους αποζημιώσει.

Ταυτόχρονα η Γ.Κ.Π. θα μετατραπεί σε σκληρό σύνορο με την Τουρκία με διαβατήρια και βίζες για τη διακίνηση. Η Τουρκία θα αλωνίζει τις θάλασσες και την ΑΟΖ μας κάνοντας γεωτρήσεις οπού τους καπνίσει, και ταυτόχρονα απαγορεύοντας μας εμάς να κάνουμε οποιεσδήποτε έρευνες η γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες. Στις αεροπορικές συγκοινωνίες θα προκαλεί συνεχεία στο FIR Λευκωσίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις πτήσεις.

Το τραγικό αυτό σενάριο που περιγραφώ δεν είναι καθόλου σενάριο. Είναι ένα σχέδιο που βρίσκεται εν εξελίξει. Και το ακόμα πιο τραγικό του αποτέλεσμα, θα είναι ότι στο τέλος θα αναγκαστούμε ή να εγκαταλείψουμε όλοι ομαδικά την Κύπρο ή σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στην Ελλάδα και αλλού.

Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη και θα  γράψει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη δίπλα από αυτά του Εφιάλτη , του Πήλιου Γούση , του Τσολάκογλου, και του βοσκού στον Μαχαιρά,  που αντί να υπογράψει μια  έντιμη και καλή διευθέτηση στο Γκραν Μοντάνα, πρόδωσε ένα ολόκληρο λαό και  προτίμησε να λακίσει και  να έρθει στην πίσω στην Κύπρο για να επανεκλέγει και να πλουτίσει περισσότερο.

* «Πάμε σιγά σιγά προς την Τουρκία»

 

Ανδρέας Σουτζιής – Ηλεκτρονικός

Μέλος της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

Αγκουρκα του ππίγκου!!

 Αγκουρκα του ππίγκου!!

Αθυμουμαι, ημουν τζιε παιδακι τότε , που μας ελαλουσαν: « Μεν φοαστε, Εμεις εν να καμνουμε ότι θελουμεν τζιε η Τουρκία δεν θα τολμησει να καμει τίποτε. Θα την εμποδισουν οι Μεγαλες Δυναμεις».
Εκαμαμεν τα λιλλίτσιο το 1974, ηρτεν η Τουρτζια τζιε όχι μόνον δεν την εμποδισαν οι Μεγαλες Δυναμεις αλλά εβοηθησαν την τζιολας.


Μετά ελαλουσαν μας: « Μεν εσιετε εγνοιαν τζιε οι Τουρτζιοι έν θα τολμησουν να ανακυρυξουν κράτος διοτι εν θα τους αναγνωρισει κανενας».
Εεεε, ιντα χαπαρκα κοπελια το 1983?? Ανακυρυξαν την «ΤΔΒΚ» εν τους αναγνωρισε κανενας αλλά «κυριαρχουν» ζουν τζιε «βασιλευκουν» τζιε είναι τζιε ο «νομιμος» συνομιλιτης με τα ΗΕ.

Υστερα αρκεψεν άλλο ποιημα: «Θέλουν να μας επιβαλουν τη ΔΔΟ για να ελεγχουν ολοκληρη την Κυπριακη Δημοκρατια να βαλλουν βετο τζιε να μας αναγκαζουν να υποτασουμαστε στη θεληση της Τουρκίας. Τζιε μεν φοαστε εν θα αποσχιστουν δεν θα δεχτει η ΕΕ δυο κρατη στην Κύπρο».

Αγκουρκα του ππίγκου!! Απαιτουν δυο κρατη τζιε ξεχωριστη κυριαρχια τώρα!!! Ολιγον τους κοφτει από την υπολοιπη μιση, ξιφτισμενη, βουττημενη μες τα σκανδαλα ΚΔ. Τα δυο κρατη εν πας το τραπέζι τώρα , ήταν ιδέα τζιε της Προεδραρας μας, αλλά το κακον είναι ότι δεν θα σταματησουν τζιαμε.

Η Ενσωμάτωση με την Τουρκία εν ο πραγματικος τους στοχος. Τζιε ότι τζιε να μας λαλουν οι «παντογνωστες» πολιτικοι μας έν εσιει κανενα νοημα. Ότι μισιημου δεν θα δεχτει η ΕΕ τζιε  η Διεθνης Κοινωνία.
Θα ξυπνησουμε μια μερα τζιε θα εχουμε συνορα με την Τουρκία τζιε κανενας μα κανενας δεν θα φακκα πενιά!!

Εξεκινησαμε για Ενωση με την «Μανα» μας τζιε εν να καταληξουμε ενωμενοι με τον «Τζιυρη»  μας!!!!

(  Στη φωτογραφια βλεπουμε τη σημαια τζιε τον Εθνικο Υμνο της Αλεξανδρεττας. Τζιηνης της Αλεξανδρεττας που απο εδαφος τη Συριας με Αραβες κατοικους εγινικε εδαφος της Τουρκιας με Τουρκους κατοικους οχι τζιε πολλα χρονια πριν. Τωρα λαλουν την Ισκεντερουν )